Tidölaget dränerar välfärden

Sverige håller på att bli kallt, skriver Krister Lumme (infälld).

Sverige håller på att bli kallt, skriver Krister Lumme (infälld).

Foto: Caisa Rasmussen (TT)/Privat

Insändare2024-03-16 19:13
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Högerpolitiken klyver Sverige. Högerextremism i kamouflagedräkt i form av Sverigedemokrater visar åt vilket håll Sverige är på väg.

Moderaterna tillsammans med Tidölaget åker runt i landet och visar upp en glättighet som allmogen söker egen identitet i.

Sverige håller på att bli kallt. Utanförskapet växer lavinartat. Vad den borgerliga Tidöregeringen förstärker är kapitalet för rikemansklubbens privata fickor medan de som behöver vård och omsorg i arbetslöshetens tecken får gå till socialkontoret för att överhuvudtaget överleva.

Tidöpartierna med Liberalerna har sålt sig själva tillsammans med Kristdemokraternas religiösa undertoner med en moderat statsminister som regerar Sverige. Sverigedemokraterna dominerar regeringen tillsammans med ett främlingsfientligt ansikte. Sverigedemokraterna är vågmästare i riksdagen. Moderaterna har med egen kraft krattat manegen för dem.

Sverige behöver en ny regering vid nästa val. Valet som stundar i EU hoppas jag visar vägen för ett mer rättvist samhälle ute i Europa och i Sverige. Högerpolitiken som administrerar Sverige visar i dag på att en stor del av det svenska folket ställs i utanförskap medan de som är friska och krya tar för sig.

Solidariteten mot dem som i dag är sjuka eller aldrig heller passar in i högerns mönster göms undan på ett sätt som aldrig skådats i landet.

Sjukvården är i kris. Kriminaliteten eskalerar. Fängelserna är överfulla medan de inflytelserika skyddar sig själva.

Allt fler erhåller hjälp av hjälporganisationer för att få mat för dagen. Listan är förödande lång i dag om allt som högern prioriterar för kapitalets vinst i välfärden.

I utanförskapet eskalerar och gror missnöjet. Väljarna gav i valet uttryck för eget missnöje. Därmed röstade de på Sverigedemokraterna. Den kranka sanningens blekhet har blivit en sanning i lögnen om valfläsket.

Inget vore mer förödande för Sverige än att ge en röst till det borgerliga blocket som tydligt Sverigedemokraterna tillhör. Den som röstar höger i EU-valet röstar fram partier som kommer att bli ett plagiat på vad som började i Frankrike för många år sedan där ett främlingsfientligt parti dominerade i debatten.

Främlingsfientligheten från Le Pens Frankrike kommer att fortsättningsvis kopieras i dag i Sverige om högern får fortsätta att dominera. En röst på högern är och har alltid varit en röst till utanförskapet.