Tyst handbollspublik under Guifs hemmamatcher

Insändarskribenten är besviken på engagemanget hos publiken under Guifmatcherna. Han efterlyser en riktig hejaklack.

Insändarskribenten är besviken på engagemanget hos publiken under Guifmatcherna. Han efterlyser en riktig hejaklack.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2023-04-11 07:57
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har sett de flesta av Guifs hemmamatcher. Vad jag reagerar på och saknar är en riktig hejarklack. Det enda man hör är några ungdomar som ropar Eskilstuna, så klart bättre än inget.

Jag har några förslag som enkelt skulle kunna ändra på detta. Jag brukar åka till Västerås för att se VSK spela bandy i ABB-hallen där. Det är ett enormt publik tryck där. Man har hejarklack där som hjälper laget. "Kom igen grönvitt, kom igen grönvitt" skapar en enorm stämning i arenan. Liksom "andra sidan är ni klara+", då svarar andra sidan "jajamensan fattas bara, VSK". Spelarna åker både före och efter matchen runt plan och tackar publiken.

Jag menar att det borde vara ganska lätt att få publiken att tända till på liknande sätt under en handbollsmatch i Stiga Sports Arena. Det borde väl kunna vara någon eller flera handbollälskare som kunde bidraga med att vara hejarklackledare. Nu när Guif har kommit till slutspel igen är dom säkert väldigt tacksamma för det publikstöd som dom kan få. Spelarna kan som i Västerås springa runt plan, både före och efter matchen och tacka publiken. Det skulle dom säkert göra med glädje.

Många handbollshälsningar.