Ulf Kristersson – "stora förloraren i svensk politik"

Ulf Kristersson och M har i sin desperata jakt på regeringsmakten allierat sig med SD, skriver Gösta Johnsson.

Ulf Kristersson och M har i sin desperata jakt på regeringsmakten allierat sig med SD, skriver Gösta Johnsson.

Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

Insändare2021-12-03 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är makten till varje pris, sade Ulf Kristersson i SVT:s Morgonstudio inför statsministeromröstningen 29 november. Att detta uttalande kommer från just honom är inte förvånande. Han är den store förnekaren och förloraren i svensk politik. Trots alla misslyckade försök att samla majoritet för att bli vald till statsminister har han misslyckats och har nu i sin desperation påbörjat samtal för att bilda en blåbrun regering med M-KD-SD. 

Ulf Kristersson och M har i sin desperata jakt på regeringsmakten allierat sig med SD. Just närmandet till SD fick Anna Kinberg Batra att 2017 tvingas lämna partiledarposten för M. In kom istället Ulf Kristersson då det enligt honom behövdes fler vuxna i rummet och något samarbete med SD skulle aldrig ske. Ett av de mest graverande exemplen på hur oärlig politiker Ulf Kristersson är när han svär sig fri från ansvar avseende bristerna inom äldreomsorgen.

Coronakommissionen anser att både nuvarande och tidigare regeringar bär ansvaret för att skyddandet av de äldre mot covid-19, Ulf Kristersson tar inte ansvar utan skyller allt på regeringen Löfven. På en direkt fråga av SVT svarade Ulf Kristersson att ”Moderatstyrda regioner och kommuner har inte något ansvar för brister inom äldreomsorgen, det är strukturella problem på nationell nivå som är problemet” ??? Det är den typen av politiker Sverige skulle få om man valde Ulf Kristersson till statsminister och jag hoppas innerligt att Sveriges medborgare inser falskheten hos honom. Vi vill inte ha FÖRNEKAREN Ulf Kristersson som statsminister och inte Jimmy Åkesson som minister.