Upp till bevis Europaskolan!

Nu är det dags att Europaskolans rektor svarar på kritiken om insparksveckan. Ett svar som bygger på kunskap och inte på ett tyckande, tänkande och känslor. 
Skriver Lena Klintberg, sakkunnig, jämställdhet och barnrätt.

Nu är det dags att Europaskolans rektor svarar på kritiken om insparksveckan. Ett svar som bygger på kunskap och inte på ett tyckande, tänkande och känslor. Skriver Lena Klintberg, sakkunnig, jämställdhet och barnrätt.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2020-10-12 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är det dags att Europaskolans rektor svarar på kritiken om insparksveckan. Ett svar som bygger på kunskap och inte på ett tyckande, tänkande och känslor. Fakta tack!
1. På skolans hemsida står ”Innan ni får bära namnet som en ”etta” så krävs en riktig inspark.” Hur kan den texten kopplas till frivillighet?
2. Vad betyder ordet norm på Europaskolan?
3. Av vilken anledning bedöms tjejer och killars utseende med olika poäng utifrån uppdraget att raka en flygbana i håret?
4. Hur inkluderas HBTQ i ovanstående fråga?
5. Artikel 2 i Barnkonventionen säger: ”Alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter. Ingen får diskrimineras.” Hur stämmer det med Europaskolans inspark?

Vill passa på att tacka för allt stöd angående Europaskolans insparksvecka. De rösterna som saknas är elever som upplever sig utsatta, de tystade som inte har möjligheten att säga ifrån. Det är för er skull jag kämpar vidare.