Upprörd cyklist: Inför en "cykelgågata"

Insändare 19 september 2023 06:12
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det enda vi hör är strul kring gågatan, hetsiga diskussioner om elscootrar samt cyklar som tar sig förbi gågatan. Men om ni verkligen vill att man som cyklist ska ta sig till dit man ska, utan att driva er till vansinne, så borde man väl införa en "Cykelgågata."

Vi alla vet att detta hade minskat allt strul som pågår i gågatan. Det enda jag tycker att man kan göra är att hålla med om detta, Eskilstuna kan få mer goda rykten och alla kommer kunna tjäna på det. Det finns dessutom de som tycker att gågatan är en härlig, flytande, mjuk och lugn väg att cykla på. 

Tänk er att det finns två vägar att ta, en där man faller i oturen, och en annan som leder oss till lycka, då hade ni nog hellre valt den med lycka, så gör detsamma nu. Gågatan kommer inte att fixa sig själv, utan den behöver en kommun som arbetar mödosamt åt alla Eskilstunabor.

Om man delar upp gågatan i två delar, en för gående och en för cyklister och elscootrar. Vi har många förebilder och exempel att se upp till, både andra länder i Europa och faktiskt vissa städer här i Sverige som delar upp trottoarerna i två vägar. Så vad ska vi göra, bara sitta här och se på när en sådan idé gynnar andra städer och låter Eskilstuna posera som en nolla. Definitivt inte! Vi alla borde ta oss samman, inte minst kommunen och införa detta. Liksom hur svårt är det att dra en linje rakt igenom gågatan och dela upp den i två vägar, eller bara bygga en ny väg precis intill.

Flera tusentals människor passerar en av de enda passagerarna intill torget och ut. Alla borde få passera oavsett förhållande och fordon. Tänk på alla som måste ta sig till jobbet, de bör inte få ta en omväg på grund av deras cykel och ett gäng upprörda och respektlösa människor.

Detta bör få ett slut, så ni som arbetar med infrastrukturen i Eskilstuna måste öppna era sinnen, inse vad detta innebär och börja agera. Det är dags att dra av plåstret och låta er förstå vad jag, och säkert många andra tycker: Detta är en skandal!

 

En upprörd cyklist


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa