Utvisa de ryska diplomaterna

14 länder som agerat har med all säkerhet gjort kloka bedömningar innan de fattat sina beslut. Nu kommer en ynklig eftergift, tre kommer att utvisas, skriver signaturen "Trött på politikers feghet".
Bilden: Utrikesminister Ann Linde (S) under en pressträff på tisdagen. Sverige följer andra EU-länder och utvisar tre ryska diplomater.

14 länder som agerat har med all säkerhet gjort kloka bedömningar innan de fattat sina beslut. Nu kommer en ynklig eftergift, tre kommer att utvisas, skriver signaturen "Trött på politikers feghet". Bilden: Utrikesminister Ann Linde (S) under en pressträff på tisdagen. Sverige följer andra EU-länder och utvisar tre ryska diplomater.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-04-08 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är absurt att sätta utvecklingsbiståndet till ryska civilsamhället före svenska nationella säkerhetsintressen.
13 länder i Europa samt USA utvisar de spioner som arbetar under diplomatisk täckmantel på de ryska ambassaderna. Svensk säkerhetspolis har uttalat att cirka 10 personer av 30 på ryska ambassaden i Sverige arbetar under täckmantel för de 3 ryska underrättelsetjänsterna.

Utrikesminister Ann Linde har sagt "...understryker vikten av ett samordnat och enigt agerande inom EU". Nu när detta är ett faktum så byter Linde fot för att slippa agera och framför ett märkligt argument "ha kvar vår ambassad i Ryssland samt att stötta de frivilligorganisationer i Ryssland så de kan fortsätta jobba...." 

14 länder som agerat har med all säkerhet gjort kloka bedömningar innan de fattat sina beslut. Nu kommer en ynklig eftergift, tre kommer att utvisas.