Vaccinationskrav för personal på äldreboenden

Insändare 4 oktober 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu går skammen på torra land. Man kan nu i massmedia läsa om att coronasmittan återigen härjar bland äldreboenden. Trotts att alla brukare, detta hemska ord borde/måste avskaffas i detta sammanhang och ersättas med boende eller liknande är fullvaccinerade.

Den smittspårning som gjorts ger vid handen att smittan kommit från den personal som jobbar på boendet. Man tror knappas att detta är sant men det är det. Det borde vara självklart att personalen i första hand hade vaccinerats. Vissa är det men inte alla, otroligt märkligt.

Hur tänker ni ? Är det så att de gamla ändå skall dö, ju förr dess bättre. Det verkar nästan så, ni borde skämmas. Ni borde ta ert ansvar.

Tycker att det borde vara ett krav och självklart att alla som arbetar på äldreboenden måste vaccinera sig. Men i det kravlösa Sverige får alla göra som dom vill så det är därför som det ser ut som det gör. Att alla restriktioner nu tas bort är också märkligt, nu när smittan sprids både bland unga och gamla. Bra eller dåligt får framtiden utvisa.

 

Bengt Wahlström


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa