Vad är sanningen om Ringhals?

Jag ställer mig frågan, om Ringhals hade väntat med stängningen till den nya regeringen tillträtt skulle då Ulf Kristerssons och regeringen förbjudit stängningen, skriver insändarskribenten.

Jag ställer mig frågan, om Ringhals hade väntat med stängningen till den nya regeringen tillträtt skulle då Ulf Kristerssons och regeringen förbjudit stängningen, skriver insändarskribenten.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Insändare2022-12-05 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förra veckan tittade jag på ett av nyhetsprogrammen och där intervjuades Vd:n för Ringhals. Reportern frågade om det skulle gå att starta om reaktorerna och VD: n sa "nej vi har redan börjat riva" och man kunde se borttagna detaljer. Reportern frågade då om det hade gått att fortsätta att köra reaktorerna varvid VD:n svarade "nej, det hade inte varit ekonomiskt försvarbart och om några år skulle de utgöra en säkerhetsrisk". Detta var som jag uppfattade det hela. 

Torsdagen den 24/11 var det stadsministerns frågestund som jag skulle titta på. När Ulf Kristersson var moderatledare var han inte så noga med att hålla sig till sanningen och verkligheten men jag ville höra hur han var när han ska representera hela folket.

Jag hajade till när han påstår att den tidigare regeringen har stängt ner två reaktorer i Ringhals och stoppat start av två andra reaktorer.

Jag tycker det är viktigt att allt blir riktigt i en sådan viktig fråga. För mig är det stor skillnad på om det är regeringen som har beslutat om att stänga ner reaktorerna på Ringhals eller om det är ägarna som har beslutat att stänga ner dem på grund av att det inte var ekonomiskt försvarbart att driva dem vidare. Är det ägarna som beslutat om stängningen kan man inte skylla på den tidigare regeringen.

Jag ställer mig frågan, om Ringhals hade väntat med stängningen till den nya regeringen tillträtt skulle då Ulf Kristerssons och regeringen förbjudit stängningen?

 
 
 
 
 
 
Läs mer om