Vad har Kristerssons "lag" gjort för oss pensionärer?

Insändare 29 juni 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är pensionär och har haft tid och intresse att följa med i de olika politiska turerna. Jag har sett hur viljan att ha makt har växt under åren för att ta oväntade vägar.

Ulf Kristersson var så ivrig på valnatten att han krävde att regeringen skulle avgå direkt trots att Moderaterna (M) inte hade något mandat som övertrumfade Socialdemokraterna (S).

I början av mandatperioden höll alla partier ett mycket strikt avstånd till Sverigedemokraterna (SD). 

När så polletten ramlade ner hos Ebba Busch och hon insåg att hon inte skulle komma i någon maktposition om hon inte började fraternisera med SD så släppte hon in SD Med sin bakgrund hade hon inget problem med ”ändamålet helgar medlen”.

Kristersson vill inte vara sämre utan han släppte också in SD, och Han började tala om att på” min sida” är vi överens om hur vi ska leda landet.

Alla sådana påståenden är lätta att säga i opposition eftersom man inte behöver leva upp till sina löften. Tror Kristersson att SD som kanske får fler röster en M vid det kommande valet kommer att nöja sig med att sitta i baksätet, knappast?

Inte minst i den senaste omröstningen om pensionerna visade vad de går för.Kristerssons lag var ju de som införde pensionärsskatt (som jag bl.a drabbades av) medan de gör ett stort nummer av att pensionärerna med deras förslag skulle få sänkt skatt och högre bostadstillägg.

Jag ställer mig frågan varför de med jättehöga pensioner ska få ett tillägg. Kan det bero på att det är i de grupperna som deras väljare finns?

Egentligen är jag mest orolig för liberalerna hur de kan acceptera SD? 

Jag var ju med när Tage Erlander och Bertil Ohlin debatterade och min uppfattning är att Ohlin aldrig skulle acceptera ett parti med sådana värderingar som SD har.

Vi har en spännande höst framför oss. Jag är säker på att Kristerssons sida inte kommer att leverera vad de lovat i opposition.

Så jag tycker att alla pensionärer ska titta på vad ”Kristerssons lag” har gjort för oss pensionärer när de har suttit vid makten. Ingenting att göra vågen för bland oss pensionärer precis.

Men vad Ni gör gå och rösta när det blir dags.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa