Vädret ingen ursäkt att ta bilen till jobbet

Det går utmärkt att cykla året runt, skriven Bengt Wahlström (det är inte han på bilden).

Det går utmärkt att cykla året runt, skriven Bengt Wahlström (det är inte han på bilden).

Foto: Stian Lysberg Solum (TT)

Insändare2024-04-20 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Sluta hetsa oss Eskilstunabor att cykla!", skriven av "Kränkt bilägare".

Jag måste ge "Kränkt bilägare" och många andra bilägare mina synpunkter angående cykling. Jag utger mig gärna för att vara expert då jag under alla mina yrkesverksamma år, cirka 30, varje dag cyklade till jobbet. Jag kan garantera att jag aldrig åkte bil dit. Längsta sträckan enkel väg cirka 12 kilometer, det blev 2,5 mil per dag.

Ni som förhoppningsvis kan tänka er cykla till jobbet får gärna kontakta undertecknad. Tror jag har ett och annat gott råd att ge!

Just nu är det en perfekt tid att börja cykla. Man ser vårblommorna vid vägkanten, ser träd och buskar börja bli gröna och hör vårfåglarna kvittra. Det mesta av allt detta missar ni bilåkare.

"Kränkt bilägare", du skriver att vi bor i ett kallt och mörkt land. Bara att hålla med. Men det finns varma kläder, så inte behöver man frysa. Och mörkt, javisst, men det finns bra lysen så att man ser.

Blött, visst, men det finns bra regnkläder.

Motvind, ja det händer – men medvinden är härlig!

De höga snövallarna finns kanske någon dag på året, ta bilen dessa få dagar då. Annars går det jättebra att cykla. 

Min fråga är: behöver man ta bilen från A till B varje gång? Så är det givetvis inte men det är där som den berömda ryggåkomman dyker upp – latmasken.

Tänk om någon av alla bilåkare kunde svara på hur ni ser på miljömålen? Har ni ingen kunskap om dessa, och hur vi skall uppnå dessa?