Var är den anständiga högern?

Richard Jomshof (SD).

Richard Jomshof (SD).

Foto: Claudio Bresciani / TT

Insändare2023-08-17 08:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man konstaterar nu på nytt att justitieminister Strömmer inte har någon invändning mot att ordföranden i justitieutskottet Richard Jomshof hetsar mot muslimer. Det sker samtidigt som en förhöjd hotbild för terrorattentat presenteras, det är tragiskt. Man konstaterar också att det är avgjort värre att vara homofob än islamofob i vårt regeringsunderlag trots att homofobi knappast kan kopplas till rikets säkerhet. När Björn Söder i samband med pride gjorde märkliga uttalanden om pedofili kunde man faktiskt se en försiktig markering till och med från statsministern, jojomen!

Det accepterade tonläget från ytterhögern är dock skrattretande gränslöst i regeringsunderlaget. Som topping på den märkliga retorik som strömmar från regeringsunderlaget, nästan alltid via sociala medier, valde den av regeringen helt acceptable Richard Jomshof att vidare saluföra uppfattningen att statsministern och utrikesministern är pseudointellektuella ynkryggar. Denna förmodat intellektuella retorik skulle troligen inte accepteras ens på insändarsidan i lokaltidningen.

I denna soppa ekar samtidigt uttalanden om ”den vuxne i rummet” och ”nyttiga idioter”. Pretentiöst och kraftigt nedlåtande språkbruk som återfinns i statsministerns retorik. I dag är det oändligt svårt att se den vuxne i regeringen men mycket lätt att se de nyttiga. Den regering vi har idag är antagligen både homofob och islamofob men framför allt helt styrd av SD. De nu aktuella sammanhangen visar just nyttig idioti och den vuxne i rummets ynkliga ryggrad. 

Var är den anständiga högern?