"Vården är så illa skött och söndersparad"

Insändare 15 maj 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad kommer samhället, regering och regioner lära sig av coronatiden? Vi är mitt uppe i krisen men orden innan får inte glömmas bort i takt med att krisen svalnar och media slutar skriva. Dels är det då ett stort hån mot alla stackare som avlidit till följd av corona, våra barn som växer upp men även en lärdom och dyr läxa till nästa gång. För nästa gång kommer va så säker, har vi oturen så blir det ett ännu mer dödligare och aggressivare virus då. 

Inte speciellt religiös men vi alla ska nog tacka gud att det "bara" var corona denna gång. Har sett på nära håll till exempel i vården hur allt sköts, speciellt i början av krisen bedrövligt. En fråga och en tanke dyker upp i huvudet. Hur kan ett rikt land som Sverige inte ha ett lager av skyddsutrustning? Så att vi klarar en pandemi och att vårdpersonal känner sig trygga samt inte sprider vidare "tyst" smitta till sina patienter? Kan inte låta bli att tänka en olustig tanke som gör mig mörkrädd. Nästa gång om det kommer ett ännu mer dödligare virus. Där arbetsgivaren går i samma linje som med corona. Samt inte lärt sig någonting av denna kris. Ja då kommer vårdpersonal dö som flugor, det är sanning gott folk. Så illa är det utan att ens överdriva. 
För vården är så illa skött och söndersparad så man skäms å politikers vägnar. Så tillslut, tyvärr så vet och tror jag. Regionerna och regeringen kommer inte lära sig någonting av detta, bara kolla på sommarkrisen som aldrig blir löst i vården. Där har ni svaret på nästa pandemi. Avslutar med lite Metallica "Sad but true". Att vi alla får hoppas gud inte dömer oss så hårt nästa gång.
 

 

Ämnen du kan följa