Varför delas tidningen inte ut vid varje lägenhetsdörr?

I hus med postfack delas tidningen numera ut i dem. Varför, undrar Britta. Chefredaktören svarar.

I hus med postfack delas tidningen numera ut i dem. Varför, undrar Britta. Chefredaktören svarar.

Foto: Hasse Holmberg (TT)

Insändare2024-06-01 06:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tror nog inte att denna insändare kommer att föras in i tidningen, men överraska mig gärna!

Det har kommit till min kännedom, genom min 94-åriga svärmor, att papperstidningen inte längre distribueras utanför varje lägenhetsdörr, utan till postfacken som finns längst ner i husen. Min svärmor som bor på 9:e våningen måste således klä på sig och ta hissen ner för att få hem tidningen. Det är naturligtvis inte bara hon som drabbas, utan alla som prenumererar och som inte har brevinkast på sina dörrar!

Svärmor har prenumererat på tidningen sedan 1952 och har som vana att läsa den på morgonen. Hon funderar nu på att sluta att prenumerera.

Det är väldigt många som är upprörda över hur Eskilstuna-Kuriren nu hanterar sina kunder/prenumeranter, svärmor är långt ifrån ensam i sin frustration!

Tidningsansvariga/prenumerationsavdelningen har INTE informerat sina kunder om ändringen, utan helt plötsligt kom inte tidningen som vanligt förra veckan (läs 21-22 maj). Vore det inte på sin plats? Vill ni bli av med många prenumeranter??

Britta


SVAR DIREKT:
Det stämmer att de prenumeranter som bor i flerbostadshus där det finns postfack framöver kommer att få sin tidning distribuerad i postfacket i stället för vid dörren.

Det handlar dels om en effektivisering. I takt med att färre väljer att prenumerera på papperstidningen behöver vi se över de utgifter vi har för att dela ut den. Men det är också en arbetsmiljöfråga för våra tidningsbud. Det sliter på knän och rygg att gå mycket i trappor och risken för arbetsskador minskar vid utdelning till postfacken längst ner i huset.

Den som har hinder att hämta sin post på bottenplanet kan ansöka om särskild posttjänst. Kravet är att du är över 80 år eller har en varaktig funktionsnedsättning. För frågor om särskild posttjänst hänvisar vi till Postnords kundtjänst.

Vi värnar om våra prenumeranter, men vi värnar också om vår personal.

Ulrika Sjöblom
Chefredaktör och ansvarig utgivare
Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning