Varför har artisterna i Mello inte kläder på sig?

Elisa Lindström tävlade i Melodifestivalens första deltävling i år, och är en av artisterna vars scenkläder inte direkt har varit för stora.

Elisa Lindström tävlade i Melodifestivalens första deltävling i år, och är en av artisterna vars scenkläder inte direkt har varit för stora.

Foto: Johan Nilsson (TT)

Insändare2024-03-02 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har alltid kollat på Melodifestivalen sedan jag var liten, men det jag upplever senaste åren är hur kläderna förändrats, i synnerhet kläderna som kvinnliga deltagare har. 

Kan vi ens kalla det kläder, undrar jag? Det är en minimal överdel, liknande bh och ibland ett par supertajta leggings, men ofta är det en underdel som kan liknas med ett par trosor!

Så mycket kropp som möjligt ska visas, gärna ska kläderna vara i nåt transparent tyg som gör att den som bär dem ser naken ut.

Då tittar vi på männens klädsel: snygga tröjor/skjortor och byxor. Ser vi några manliga artister som uppträder i kalsonger och ett linne? Nej, det gör vi inte.

Kan inte Melodifestivalen gå emot detta och låta deltagarna ha kläder på sig, snygga kläder?

Allt i samhället handlar i dag om att vara smal, se ut på ett visst sätt. Visst finns det annonser och annat som försöker gå emot dessa kroppsideal, men de försvinner i mängden av all kroppsfixering.

Vi måste ändra denna utveckling. Titta på våra unga flickor som växer upp med det här, de börjar banta när de är åtta år! 

Vi måste ha bättre förebilder, inga influensers som sitter och visar vilka skönhetsoperationer de gjort och hur mycket de gått ner i vikt och vilka tajta tröjor de ska ha på sig. Och inga artister som uppträder med minimalt med kläder på sig.

Du duger som det är, det är knappt ingen som står upp för ett sånt mantra.

Jag menar bara att Melodifestivalen handlar ju om musik, kan vi inte se till att det fortsätter handla om musik och inte kretsar kring kvinnor som är halvnakna och bara anspelar på sex?

Tack för ordet.