Varför spelar inte Viljans damlag på Vasavallen?

IK Viljans damer tränade på Larslunda inför seriepremiären på samma arena.

IK Viljans damer tränade på Larslunda inför seriepremiären på samma arena.

Foto: Albin Ekström

Insändare2021-06-20 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag var idag (förra söndagen reds. anm.) och tittade på IK Viljans damlag som spelade sin hemmapremiär mot Boo FF. Nu så här efter matchen far tankarna omkring. Jag är glad över att jag cyklade till Larslunda IP. Parkeringen på Larslunda såg nämligen ut som en byggarbetsplats, där det dessutom inte fanns markeringar var och hur man skulle parkera. Jag såg att motståndarnas spelarbuss stod tillfälligt parkerad och chauffören satt kvar i fall att han behövde flytta den. Området kändes trångt och lite förvirrande, för att vid sidan av 11-mannaplan så pågick dessutom ungdomsmatcher. Vilket innebär att det var många bilar där. Det känns pinsamt att ett damlag som spelar i en förbundsserie ska behöva spela där, att ta emot motståndare och domare till detta kaos som råder på Larslunda. 

Jag vet att IK Viljan bildades 1914, en gammal och anrik förening. Jag trodde att IK Viljans representationslag skulle spela på Vasavallen. Så nu undrar jag varför inte damlaget får spela på Vasavallen IP? Vad är anledningen? Det pågår inget bygge vid Vasavallen! Herrlaget spelar ju sina matcher där. Vid Vasavallen finns bra parkering, en bättre möjlighet att sprida ut sig med tanke på dom rekommendationer som råder. Det är bra mycket enklare för Strängnäsbor att ta sig upp till Vasavallen. Jag var och såg på en seriematch förra året på Vasavallen och känslan då jämfört med idag är enorm.

 Jag är väldigt besviken och jag hoppas verkligen att det finns en mycket bra anledning till att damlaget spelar på Larslunda!