Varför tar coronan de som skulle skyddas?

Insändare 1 juni 2020 05:31
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Alltsedan coronan kom till Sverige har vi ständigt fått höra uppmaningen från de ansvariga, de äldre måste skyddas till varje pris. Anhöriga uppmanades att inte besöka dem i hemmen eller på äldreboendet, de äldre var de mest sårbara. Vi lyssnade till dem som utsetts att ta ansvaret att planera bekämpningen av pandemin i Sverige, vi fick förtroende för dem och följde deras uppmaningar. Men varför blev det fel, varför kunde de äldre inte skyddas?

En grupp experter riktade sig till oss anhöriga men trots uppmaningen blev de äldre smittade ändå och många av dem har avlidit. Något oväntat har inträffat som fått experternas råd att bli till ett misslyckande, Varför smittades de som skulle skyddas? 

Men något okänt, förrädiskt, något slugt har smugit sig in bakom linjerna som innebar att experternas råd blev misslyckat. Detta förrädiska spred smittan bland de äldre i stället för de anhöriga besökarna. 

Två av mina äldre, äldre släktingar som skulle skyddas har i dag fått beskedet att de smittats, vem bär ansvaret? De har befunnit sig i karantän men under en viss period fått besök av 45 olika personer i hemtjänsten och i fler kommuner framförs kritik mot otillräckligt skyddsklädsel. Är det här man kan finna smittkällan?

Hade experterna en god ambition men misslyckades de med att beordra en översyn, en kontroll av de som ansvarar för vården av de äldre. Gav de inte direktiv till kommuner och regioner, har de inte fullföljt uppgiften, varför?                                                                 

Ämnen du kan följa