Vart är Sverige på väg ?

Hur ser samhället ut idag? Varför har vi fattigpensionärer inga pengar, när arvodet är så högt för politiker? Skriver insändarskribenten.

Hur ser samhället ut idag? Varför har vi fattigpensionärer inga pengar, när arvodet är så högt för politiker? Skriver insändarskribenten.

Foto: Erik Johansen

Insändare2021-01-16 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi som är gamla idag, och har varit med och byggt upp det här samhället, med politiker och invånare som ville påverka samhället till det bättre. Men dagens politiker har helt tappat förankringen med verkligheten. Titta på äldrevården hur den ser ut idag.? Och övriga samhället.? Man avråder med bestämdhet att gå ut att handla inför julhelgen, för att vara rädda om dem gamla. Vilka var ute och drällde på stan? Dom som fattar besluten. I vissa kommundelar, kunde invånarna förr påverka via kommundelsråd mm. I dag fattar kommundelsråden besluten och sen låter man invånarna ha synpunkter på det. Och kallar det demokrati? Åter igen får dom gamla kliva åt sidan, med sina verksamheter. 

Hur ser samhället ut idag? Varför har vi fattigpensionärer inga pengar, när arvodet är så högt för politiker? Varför ser äldrevården ut som den gör idag? Varför utrotades vargen? För att vi skulle överleva själva? Varför har vi råd med vargen men inte pensionärer som byggt upp samhället? Varför säljer man ut statens delar som ger inkomst till statskassan?

Varför finns det ingen parti som pratar klartext och står för det?