Vart har mitt City tagit vägen?

Insändare 13 september 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser att man från Eskilstuna City beklagar sig över ett ”dopat IFK” (ekuriren 4 september). Sanningen är väl att City kontinuerligt dopat sitt lag de senaste åren. Till för några år sedan tog man in spelare från de egna leden, eller ungdomar från andra klubbar i stan, lärde upp dem och spelade in dem i laget. 

Sedan flera säsonger har laget varit som en svängdörr för arbetslösa proffsspelare som kommit och gått. Långt ifrån det gamla City vi älskat. Flera ”egna” produkter har varit iväg och kommer tillbaka när de utvecklats. Kanske är det så att man helt enkelt inte har förmågan att utveckla de spelare som kommer in. 

City beklagar sig också över att IFK:s egna produkter får sitta bänk. Kanske man först ska titta i sitt eget lag. Var finns deras egna produkter och unga spelare? Jo på bänk, på läktaren eller i andra klubbar. Lyckas inte ett lag så brukar man byta tränare. I City verkar man köra rullande schema på nya spelare istället. En annorlunda strategi som jag inte känner igen som Citys.

Ämnen du kan följa