Vattenverket – huvudbry i Strängnäs

Insändare 19 oktober 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det gamla vattenverket på Visholmen har varit ett huvudbry för kommunen sedan nedläggningen för tolv år sedan. Byggnaden har kulturvärde, men vad ska man göra med den? För en tid sedan vädjade kommunstyrelsens ordförande till kommuninvånarna:"Vi vill gärna ha in och ta del av fler tankar och idéer om vad byggnaden kan användas till".

För att ta vara på dess fulla potential får man inte se Vattenverket som en isolerad byggnad, utan som en integrerad del i det blivande Kulturcentret, ”Multeum 2.0” och som en ”byggsten” i utvecklingen av hela Visholmen.

I anslutning till Vattenverket byggs en utomhusscen och lokalutrymme avdelas för inredning av en Pub av hög klass. 

Mellan Vattenverket och badstranden anläggs ett hotell med hög boendestandard, men endast med frukostservering. Hotellgästerna hänvisas till Puben för en ”kvällssmörgås” eller för full middag till restauranger i Västerviken. Stimulans till besöksnäringen.

Puben inbjuder även till en drink före och/eller efter de kulturevenemang som erbjuds på utomhusscenen. Puben är även en tillgång för badande. 

Hotellet beläggs med affärsresande. Behov har signalerats från våra företag. Under sommarhalvåret kompletteras med semestrande familjer, som erbjuds ett förnämligt boende med tillgång till olika aktiviteter. Förstärker vår attraktionskraft.

Badplatsens standard höjs.Tennisplanen görs disponibel för hotellgäster. Minigolfbanan och boulebanan fräschas upp.

I övrigt utgör Visholmen ett strövområde, en grön centrumpark med parksoffor och vackra planteringar. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa