Vem ansvarar egentligen för sopningen?

Vem ansvarar för sopningen? frågar signaturen Undrande. Bilden är tagen före midsommar och det ser likadant ut nu efter midsommar.
Vem ansvarar för sopningen? frågar signaturen Undrande. Bilden är tagen före midsommar och det ser likadant ut nu efter midsommar.

Insändare 3 juli 2023 07:59
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tidigare i våras var jag i kontakt med kommunen och undrade när de skulle sopa gatorna i centrum. Fick då till svar att det är fastighetsägarna som ska sopa bort grus från trottoarerna, men det verkar inte fungera speciellt bra. På Drottninggatan 16 upp mot korsningen med Smedjegatan ligger fortfarande - efter midsommar - en stor hög med grus. Den har legat sen någon gång i vintras, och jag vill minnas att jag såg fordon från kommunen sprida ut det. Nu är gruset även blandat med splittrat glas. Det ligger också mycket grus längs husväggen, i cykelställen, parkeringsrutorna och runt bänkarna på samma sträcka. Jag ser ingen logik i att fastighetsägarna ska städa upp där, men det kanske kommunen gör. 
När jag ändå är igång och klagar på skräp och grus undrar jag vem som ska ta hand om alla fimpar som ligger runt bland annat entrén vid gamla högskolan - Drottninggatan 12 - där kommunen bland annat har vuxenutbildningen. Även runt busshållsplatserna på nämnda gata är det fullt av fimpar och annat skräp. Vem ska ta hand om det när nu många verkar helt oförmögna att förstå begreppet papperskorgar som det faktiskt finns rätt gott om längs hela Drottninggatan.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa