Vi elever borde få ha våra mobiler i skolan

Skribenten vill att skolelever ska få ha sina mobiler i skolan.

Skribenten vill att skolelever ska få ha sina mobiler i skolan.

Foto: Tim Aro (TT)

Insändare2024-02-27 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker att lagen som ska komma 2024 om mobilfria skolor inte ska införas för att jag och många fler kanske behöver mobilen till att skriva något viktigt till våra föräldrar eller något annat viktigt.

För det första så tycker jag att högstadieelever borde få ha sina mobiler. Det är för att i högstadiet får man lämna skolan under raster och om jag då ska köpa något under en rast behöver jag min mobil. Till exempel om jag inte tycker om skolmaten alls men ändå vill äta så går jag oftast till Coop eller nån kiosk. Då brukar man betala med swish eller via mobilen. 

För det andra så blir det väldigt svårt att veta vad klockan är vilket leder till att man kommer för sent till lektioner i och med att det inte sitter klockor på Coop eller andra ställen. Det blir även svårt att kolla busstider till exempel när man ska hem. Om man åker linjebuss som jag gör blir det svårt för att de sällan går och det går inte att se förseningar eller när bussen kommer tidigt. Vilket gör att man lätt missar bussen.

Många säger att det finns busstidtabeller på hållplatserna man kan följa istället för att använda mobilen men de är inte exakta vilket gör att man inte kan se förseningar eller om bussen redan har åkt förbi vilket gör att man kommer missa bussarna mer vilket även kan leda till mer sena ankomster till lektioner.

För det tredje så kan man inte kolla ändringar i Vklass utan en mobil vilket behövs inför varje lektion för att veta vad man ska ha med sig. Eller lektioner som har ställts in eller om någon lärare skickat något viktigt till en själv eller till hela klassen.