"Vi skulle inte klara oss utan invandring"

Vad ska hända med oss gamla om dessa tre lyckas ta makten? Vilka ska ta hand om oss gamla om all invandring stoppas? Skriver Jan Malmkvist..

Vad ska hända med oss gamla om dessa tre lyckas ta makten? Vilka ska ta hand om oss gamla om all invandring stoppas? Skriver Jan Malmkvist..

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2021-07-29 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tittade på statsministeromröstningen och lyssnade på Jimmie, Ulf och Ebba Jag måste erkänna att jag blir rädd och skakad för vad som kan hända om dessa tre får makten i vårt land. 

Vad ska hända med oss gamla om dessa tre lyckas ta makten? Vilka ska ta hand om oss gamla om all invandring stoppas?

När Hitler fick makten i Tyskland var inte det genom någon statskupp utan det var genom fria val. Adolf H var en duktig demagog och kom till makten genom att under lång tid peka ut judarna som skyldiga till allt elände. Till slut gick folk på det och röstade på Adolf.

Jimmie Å är inte heller någon dålig demagog vilket alla nya sympatisörer visar. Jimmie nöjer sig inte med en grupp, han skyller allting på alla invandrare. Tills helt nyligen var han ensam om den uppfattningen och de övriga partierna ställde Jimmie i skamvrån.

 KD och M har omvärderat sin inställning till SD och nu har även L slutit upp.

Detta ledde till att Livets ord-fostrade Ebba B, som inte verkar ha några skrupler när det gäller att komma åt regeringsmakten, åt lunch med Jimmie, har därefter inte haft några klagomål och är nu beredd att samarbeta med SD.

Ebba pratar så vackert om hälso- och sjukvård men verkar opålitlig, bryter mot lagen och får böter men hävdar ändå att hon är oskyldig, samma synsätt som Trump.

När statsministerkandidaten Ulf K yttrar sig om att invandrarna är en belastning för Sverige får jag ont i magen. 

Kan ingen av dessa individer ta av sig sina svetsglasögon och se sig om inom äldreomsorgen, sjukvården, taxi, tandläkarna, städningen, alla serviceyrken. Vi skulle inte klara oss utan invandring.

Problemet med invandringen är att det bland de många fina invandrare finns en del som inte passar in i vårt samhälle. De är kriminella som missbrukar vår gästfrihet och sina möjligheter att få vistas i Sverige. 

Jag tycker att de med kortare strafftid, upp till fyra månader, ska kunna utvisas direkt utan att sättas i fängelse först. När man bestämmer strafftidens längd fastställer man samtidigt när personen är välkommen tillbaka. AI ska används för att kontrollera våra gränser så att ingen kommer tillbaka för tidigt. 

En invandrare som väljer att begå brott är uppenbart inte intresserad av att ingå i vårt samhälle.