Vill SD fortfarande ta värdesaker från flyktingar?

Insändare 21 mars 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För en tid sedan kunde man läsa hos SD.se att partiet inte såg att det skulle komma några asylsökande från Ukraina till Sverige och förresten var Sverige fullt.

Men nu är vi där att vi tar emot flyktingar från Ukraina och de har rätt enligt EU att komma hit även utan asylansökan.
Ukrainska medborgare som kommer till Sverige behöver inte söka asyl eftersom EU den 4 mars satte det så kallade massflyktsdirektivet i bruk. Det innebär att de kan söka skydd i upp till tre år i ett EU-land och har rätt till uppehålls- och arbetstillstånd och sådant som skolgång för barnen.

Även SD har varit tvungna att ställa sig bakom att direktivet ska gälla i Sverige och EU för Ukrainare. Ukrainare som kommer till Sverige kan dock söka asyl om de vill och det har redan flera tusen gjort. Det här har SD varit tvungna att böja sig inför men det finns andra saker att undra över när det gäller SD.

I september 2021 la Richard Jomshof en motion hos riksdagen där han vill att man ska ta invandrares värdesaker i beslag för att betala för deras uppehälle i Sverige, (riksdagen.se motion 2021/22:913). I Aftonbladet kunde man även läsa att SD vill ha asylstopp för alla utom de från Ukraina. Man också läsa att Jimmie Åkesson ville att vi ska sluta ta emot den FN-kvot på 5 000 flyktingar per år som Sverige åtagit sig att ta emot.

Nu ska vi bara ta emot flyktingar från Ukraina, som man från SD:s sida bara för någon vecka sedan inte ville ta emot på grund av att Sverige var fullt.
Nu har man svängt lite när det gäller flyktingar från Ukraina, men vill man fortfarande ta deras värdesaker ifrån dem?


 
 
 
 
 
 
Kriget i Ukraina

De räddar spädbarn från rysk "evakuering"

Ukraina
De räddar spädbarn från rysk "evakuering"

Ukraina uppmanar till bojkott av ryska verk

Ukrainakriget
Ukraina uppmanar till bojkott av ryska verk
Visa fler
Ämnen du kan följa