Waltersson har rätt i sin kritik

Signaturen Filosoffliggaren håller med Rolf Waltersson i hans kritik mot kommunen.
Signaturen Filosoffliggaren håller med Rolf Waltersson i hans kritik mot kommunen.

Insändare 4 juli 2023 07:59
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till några av

Rolf Walterssons insändare bl.a. den 26/6 2023

Jag vill rikta ett varmt tack till Rolf W. för hans enträgna försök att med insändare påverka kommunens olika verksamheter. Allt med syfte att höja Eskilstunas kvaliteter.

Jag håller helt med honom om att det är skandalöst att våra gjorda investeringar i vattenkonst inte nyttjas. Men det var skönt att se i dagens blad att Kfast satsat i Skogsängen. Hoppas bara att det får fortsätta att fungera.

Men det är ju sorgligt att inte vattenkonsten i Nyfors är i gång. Min stilla undring är vem eller vad de (o-)ansvariga ska skylla ifrån sig på den här gången. För det måste väl ändå finnas någon? 

Likaså är det sorgligt att den lilla vackra anlagda rännilen i Hamnparken inte har något rinnande vatten. Jag tror mig minnas att Rolf W. redan för några år sedan efterlyste det. För några veckor sedan trodde jag inte mina ögon då jag såg att det var vatten i. Men det var unket stillastående. Och fullt med skräp. Om jag fattat saken rätt så är det fråga om att pumpa upp vatten till rännan. Varför detta ska vara så svårt övergår mitt förstånd. Porlande vatten i denna centralt belägna och av turister flitigt besökta oas måste fixas. Nu ser diket ut som just ett dike – ett avloppsdike.

Nu hoppas jag precis som Rolf W. att de ansvariga svarar på frågorna. Men framför allt att de lyfter sig i håret och ser till att det blir fart på vattenkonsten i stan.

Vill också tillägga att jag helt delar Rolfs synpunkter på misskötseln av Ekeby våtmarksområde liksom bl.a. ängsområdena i anslutning till Balsta. Ängsmark får inte klippas kort och framför allt inte så tidigt så att de ettåriga örterna inte hunnit fröa av sig! Den vackra ängsklockan t.ex är en ettåring! Om den finns på ängarna, så försvinner den från platsen om den inte hunnit lämna sina frön.
Filosoffliggaren


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa