De styrande har bäddat för skjutningarna

Artikelkommentar 14 april 2023 07:29
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar från EK:s sajt på artikeln "S-toppens ilska efter dödsskjutningen" 6/4.

Det är otroligt sorgligt att läsa om att någon så ung mördas i vår stad. Jag lider med alla som drabbats av sorg, beklagar verkligen. Men när Helleday som styrande politiker blir upprörd vill jag passa på att påpeka: 122 barnskötare bedöms övertaliga, 50 stycken av dessa kommer redan nu avskedas. Eskilstuna kommun finner det viktigare att spara pengar än att satsa på hög personaltäthet på våra förskolor. 

Det är på förskolan utanförskap och sociala orättvisor först påverkar våra barn. På Rekarneskolan har man redan skurit ned på personal inom elevhälsa och SYV. Likaså på S:t Eskils gymnasium. På Eskil slås klasser ihop inom livsviktiga ämnen som svenska vilket resulterar i jättestora grupper, i naturkunskap har lärare till och med föreläsning för enorma grupper i aulan. Grupperna i moderna språk slås ihop med elever från Zetterberggymnasiet så att klassrummet är fyllt till bristningsgränsen. Många lärare letar nu efter andra jobb! Färre elever klarar sina behörigheter! Fler elever testar positivt för drogbruk och droger säljs öppet vid skolorna. Ändå syns varken polis eller väktare eller personal ute i korridorer och skolgård. 

Under 2021 så satsade Eskilstuna kommun 36 000 kronor mindre – per gymnasieelev! Skolorna går på knäna sedan minst tio år tillbaks! Det är inget Helleday och hennes styrande kompis vill prata om. Inte heller att det är de som styr som under lång tid försämrat skolornas ekonomi. Nu börjar vi se vad det leder till. Öppna ögonen Helleday och Jimmy J!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa