Låt alla växa: Eskilstuna City behöver inkludering

Eskilstuna Citys ungdomsfotboll att omvärdera sitt synsätt och sätta glädjen till sporten i centrum, skriver Förälder som tröttnat på orättvisan.

Eskilstuna Citys ungdomsfotboll att omvärdera sitt synsätt och sätta glädjen till sporten i centrum, skriver Förälder som tröttnat på orättvisan.

Foto: Arkivbild

debatt2023-06-20 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Genom att omvärdera synsättet inom Eskilstuna Citys ungdomsfotboll och prioritera glädjen till sporten istället för en fixering vid de bästa spelarna, kan vi skapa en miljö där varje ung spelare ges möjlighet att blomstra. Det handlar om att se bortom nuvarande prestationer och istället fokusera på att främja varje individuell spelares långsiktiga utvecklingspotential.

Att premiera endast de spelare som för tillfället utmärker sig, medan andra spelare lämnas utanför, kan leda till att talanger undervärderas och inte ges rättvisa möjligheter att växa och nå sin fulla potential. Det är viktigt att komma ihåg att spelare utvecklas i olika takt och att framgång inom ungdomsfotbollen inte är en linjär resa.

Genom att skapa en inkluderande och stöttande miljö där alla spelare ges möjlighet att spela och ha roligt, oavsett deras nuvarande nivå, bygger vi upp en stark fotbollsgemenskap. Att bjuda in snarare än att exkludera och att uppmuntra varje spelares individuella resa skapar en kultur där varje spelare känner sig välkomnad och värdefull.

En avgörande faktor är att minska rädslan för att förlora en bra spelare. Det är viktigt att förstå att ungdomsfotbollen handlar om att skapa en plattform för utveckling, lärande och glädje, snarare än att bara vinna. Genom att ge lika möjligheter till alla spelare och stödja deras individuella resa skapar vi en sund och hållbar framtid för ungdomsfotbollen i Eskilstuna.

Det är upp till oss som vuxna att vara förebilder och visa att inkludering är viktigare än att enbart premiera de spelare som för närvarande utmärker sig. Genom att odla en kultur där alla spelare känner sig sedda, uppmuntrade och värderade, visar vi att det är mångfalden av talanger, spelstilar och utvecklingshastigheter som berikar vårt lag och vår fotbollsgemenskap.

Låt oss inte glömma att glädjen till sporten är det viktigaste, oavsett vilken nivå man spelar på. Genom att skapa en trygg och positiv miljö där spelare kan utvecklas och ha kul samtidigt, främjar vi en sund inställning till fotbollen. Det handlar om att ge varje spelare möjlighet att upptäcka sin passion och kärlek för spelet, oavsett om de blir framtida superstjärnor eller bara njuter av att spela med sina vänner.

Genom att prioritera glädje, respekt och inkludering kan vi forma en generation av spelare som inte bara är tekniskt skickliga, utan också har en stark karaktär och en genuin kärlek till fotbollen. Det är i denna atmosfär av tillit och stöd som unga spelare får möjlighet att utvecklas till sina bästa jag både på och utanför planen.

Sammanfattningsvis är det dags för Eskilstuna Citys ungdomsfotboll att omvärdera sitt synsätt och sätta glädjen till sporten i centrum. Genom att ge alla spelare lika möjligheter och stödja deras individuella utveckling skapar vi en inkluderande och trivsam miljö där ungdomsfotbollen kan blomstra. Det är genom att främja en sund inställning och passion för spelet som vi kan forma en framtid där fotbollen i Eskilstuna präglas av gemenskap, utveckling och glädje för alla spelare.