Åter till sakfrågan, Marttinen

Elias Nyqvist (MUF) svarar Adam Marttinen om utvecklingsplanen för Kvicksund.

Elias Nyqvist (MUF) svarar Adam Marttinen om utvecklingsplanen för Kvicksund.

Foto: Rebecka Jonsson

Insändarsvar2023-10-28 08:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till Adam Marttinen (SD)

När jag var liten visade amerikanska konservativa debattörer världen och sina meningsmotståndare från sin fulaste sida för att “bevisa” att sin världsuppfattning var korrekt. Feminismen representerades av galna, ofta blåhåriga radikaler. Invandrare av våldsbejakande islamister. Sarkasmen som Marttinen uppfattade som meningslös skulle påvisa att SD gör samma sak.

Ordet “Integration” står en gång i utvecklingsplanen för Kvicksund. Dokumentet är 99 sidor långt. I översiktsplanen, som har lägre prioritet än utvecklingsplanen, som i sig har lägre prioritet än en detaljplan, finns det ett delkapitel om integration (det finns 92 delkapitel). Det kan vara värt att notera, att integration här också menar den integrationen mellan unga och äldre och socioekonomi i övrigt.

Självklart ska vi inte bygga på ett sådant sätt som riskerar att göra våra stadsdelar oigenkännliga. Men det är inte det faktiska byggandet som SD reagerar på. Man har istället valt att fokusera på att skrämmas över övergripande skrivelser, skrivelser som uppenbarligen inte påverkat kommunens bebyggelse på det sättet man påstår den skulle göra.

Jag menar att SD är domedagsprofeter kring Kvicksund. Jag fick ett svar som nämner både Daesh, tveksamma extrapoleringar kring majoritetens ambitioner och en konspiratorisk diskussion om att Moderaterna tycker samma sak nu som när jag föddes. Istället för nationalistiskt svammel och systematiskt förflyttande till Sverigedemokratiska symbolfrågor, låt oss ta ansvar för den misslyckade invandringspolitiken och återgå till att debattera de faktiska sakfrågorna.

Elias Nyqvist, DS-Ledamot MUF Södermanland