Förslaget om Kungsplan är det dummaste jag läst på länge

Kungsplan i centrala Eskilstuna.

Kungsplan i centrala Eskilstuna.

Foto: Henrik Holmberg

Insändarsvar2024-04-19 21:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på tidigare publicerade insändaren "Kungsplan är en skamfläck".

Tänk den som bodde i villa med egen uppfart för bilen, utan extra kostnad, och med möjlighet att köra fram till dörren med alla barnens skolväskor, gympapåsar, ens egna väskor och alla tre matkassarna man just handlat efter jobbet! Att kunna strosa mellan bil och hall och lämna av allt i lugn och ro.

Tänk att i stället bo mitt i centrum och att det är fullt på parkeringen på Kungsplan och man måste ställa sig längs vägkanten och ta sin trötta unge under ena armen samtidigt som man bär ryggsäckar, gympapåsarna och matkassarna och en stor pinne ens barn vill ha med hem från dagis mellan tänderna, släpandes och dragandes.

Och samtidigt kommer parkeringsvakten och ger böter för där får man inte stå… Vet inte hur många gånger just detta har hänt!

Visst är Kungsplan ful. Och det säljs droger till höger och vänster. Och någon har just tagit bort alla de fina träden som var det enda som inte var grått och som vittnade om årstidernas växlingar. Men att ta bort parkeringen, som är den enda vi som faktiskt bor här har och som gör att vi – både barnfamiljer och pensionärer – har någonstans att ställa bilen en kort stund medan vi släpar och drar, det är det dummaste och mest oansvariga jag läst på länge!

Parkeringen är inte till för shoppare. Den är för oss som bor här, oavsett om ni sett oss eller ej. Tänk till lite, tack!

Några nya träd och ett par parkeringsplatser till hade dock inte skadat någon av oss!