Höga ambitioner genom hela styrkekedjan

Catharina St Cyr (M) och Nasra Ali (S) replikerar på oppositionsrådet Lars Larsson.

Catharina St Cyr (M) och Nasra Ali (S) replikerar på oppositionsrådet Lars Larsson.

Foto: Anna Hübsch och Joakim Serrander

Insändarsvar2023-12-11 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på oppositionsrådet Lars Larssons insändare "J´accuse – jag anklagar", publicerad tidigare i december.

Genom kunskap formar vi framtiden, därför sätter vi skolan högst! Ja, Lars Larsson, oppositionsråd i Strängnäs har rätt. Kunskapsresultaten i våra skolor är för låga. Men vi i majoriteten är inte oberörda eller saknar ambitioner. Vårt mål är att alla barn och elever ges goda förutsättningar att må bra och klara skolan med goda resultat och vilja lära genom livet.

Den politiska inriktningen för barn-och utbildningsnämnden syftar till att skapa en trygg, inkluderande och stimulerande lärmiljö där varje individ har möjlighet att blomstra och nå sin fulla potential. 

Skolinspektionens granskningar visar att det funnits brister i styrning och ledning på huvudmannanivå och rektorsnivå. Vi är medvetna om bristerna, tar ansvar och arbetar målmedvetet och i hög takt för att komma till rätta med dem. Vi förväntar oss hög grad av engagemang, ägarskap, proaktivitet och beslutsamhet genom hela styrkekedjan.

De höga förväntningarna ska synas i skolornas miljö, i undervisning, förhållningssätt och i de normer och värden som genomsyrar verksamheternas arbete. 

Vi märker att det arbete som pågår ger resultat, frånvaron minskar, trivsel och trygghet ökar på flera av våra skolor och gymnasiebehörigheten, om bara några procent visar att vi är på rätt väg.

Genom att hålla hög ambitionsnivå genom hela styrkekedjan skapar vi inte bara en utbildningsmiljö där eleverna når sin fulla potential, utan också ett samhälle som är rustat för framgång och innovation. Och när Lars riktar blicken bakåt, riktar vi blicken framåt!

Det finns lediga platser kvar i några av våra grundskolor. Skynda dig att säkra din plats. Välkommen till bildningsstaden Strängnäs!

Catharina St Cyr (M), ordförande i barn-och utbildningsnämnden i Strängnäs.
Catharina St Cyr (M), ordförande i barn-och utbildningsnämnden i Strängnäs.