Insändare: Restaurangskolan har alltid haft bra utbildning

Insändarskribenterna vänder sig mot Per Olof Bergs uttalande i Strengnäs Tidning den 16 maj som handlade om restaurangutbildningen på Thomasgymnasiet i Strängnäs.

Insändarskribenterna vänder sig mot Per Olof Bergs uttalande i Strengnäs Tidning den 16 maj som handlade om restaurangutbildningen på Thomasgymnasiet i Strängnäs.

Foto:

Övrigt2017-05-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi, före detta lärare på Thomasgymnasiet, vill invända mot marknadsföringsexperten professor Per Olof Bergs uttalande i Strengnäs Tidning den 16 maj om restaurangutbildningen på Thomasgymnasiet. Han säger: "Annars blir det en vanlig restaurangskola där eleverna bara lär sig att koka ärtsoppa."

I uttalandet ligger implicit att tidigare utbildning var av lägre klass. Det är en kränkning, dels mot tidigare elever, vilka bevisligen fått en mycket allsidig och gedigen utbildning, dels mot de lärare som förmedlat högklassig utbildning gälland både matlagning och service. Vi tror att det stora antalet Strängnäsbor, som under åren haft angenäma upplevelser att äta vid stadens restaurangskola, delar vår uppfattning.

Och – inte minst – vad är det för fel med ärtsoppa?

Kenneth Hammarström, Ronnie Triumf