Sum-Sim en succé: Det gick löjligt bra

Ett lyckat arrangemang där det enda lokala hoppet slog personligt rekord och var jättenöjd med sin insats.Så kan helgens Sum-Sim i Eskilstuna sammanfattas.‒Det blev succé, det gick faktiskt löjligt bra, säger värdklubben Eskilstuna SK:s Christoffer Andersson.

Många åskådare var på plats på lördagsmorgonen när Saga Bäckström från Strängnäs stod för ett kanonlopp på 200 fjäril i Sum-Sim. Hon satte personbästa och slog flera som hade kvalat in på bättre tid.

Många åskådare var på plats på lördagsmorgonen när Saga Bäckström från Strängnäs stod för ett kanonlopp på 200 fjäril i Sum-Sim. Hon satte personbästa och slog flera som hade kvalat in på bättre tid.

Foto:

Övrigt2017-11-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

ESK hoppas få anordna stora SM 2019 och helgens motsvarighet till USM var förstås ett jättebra test. En sliten men glad Christoffer summerar på måndagen:

‒Det blev lite rörigt i fredags när nästan alla kom samtidigt. Det var som om de stod runt hörnet och kom fram på tre, säger han med ett skratt och fortsätter:

‒Över 500 simmare deltog och vi hade sålt över 400 seriebiljetter (hela helgen) plus att många kom till enstaka pass. Så det var mycket publik men alla som ville fick plats. Vi ska så klart utvärdera och det finns alltid små saker att förbättra men i det stora hela flöt allting jättebra.

Ni var oroliga för värmen innan, hur gick det?

‒De lyckades sänka temperaturen i hallen så det blev inget problem alls faktiskt.

Nio av de svårslagna Sum-Sim-rekorden rök. Fem av dem tog Järfällas jättetalang Robin Hanson.

‒Redan på fredagen slogs ett lagkappsrekord med flera se­kunder men laget diskades för en knapp tjuvstart. Då var det besvikelse och tårar och några av de tjejerna ville nästan åka hem, berättar Christoffer om första dagen då Jennie Johansson, med VM-guld 2015 på meritlistan, var där som prisutdelare och autografskrivare.

Det enda ESK-minuset var att ingen av deras ungdomar hade kvalat in. Så lokalt stod hoppet till Saga Bäckström, Strängnäs. Hon kvalade in som 22:a på 200 fjäril i F15–16 men slutade på plats 16 och med 2.31,24 blev det även "pers".

‒Det kändes jättebra. Jag gick ut ganska lugnt (låg sjua i sitt heat efter 50 meter) men brukar vara stark på slutet. Tekniskt fungerade simningen också bra. Det enda var att jag gärna hade gått under 2.30 men med tanke på att jag varit sjuk innan så var nog det här max.

Var det nervöst?

‒Mest på morgonen innan jag kom till hallen, då var det pirrigt.

Saga är bara 15 år så hon ska satsa på att vara med i Sum-Sim om ett år också.

Då avgörs det inte i Eskilstuna – men kanske blir det stora SM i Munktellbadet 2019 efter helgens lyckade mästerskap ...?