MUF Sörmland borde titta på mitt Lyxfällan-avsnitt

Monica Johansson (S) replikerar på en tidigare MUF-insändare.

Monica Johansson (S) replikerar på en tidigare MUF-insändare.

Foto: Region Sörmland

Replik på insändare2023-12-02 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på insändaren "Vi har anmält Monica Johansson (S) till Lyxfällan", skriven av fyra företrädare för MUF Sörmland, publicerad i slutet av november.

Den första deltagaren i Lyxfällan med en miljard på sparbanksboken. Kanske skulle det vara lärorikt för MUF Sörmland att se det avsnittet. Men i väntan på det kommer här en sammanfattning av vårt budgetförslag.

Vår budget värnar sjukvården. Vi vill stoppa varslen i sjukvården för att säkerställa att sörmlänningar faktiskt får den vård man behöver. För läget i Region Sörmland är allvarligt. Moderater och kristdemokrater har tillsammans med Sverigedemokraterna både nationellt och regionalt valt att lägga sina prioriteringar så att sjukvården undermineras. För det är just i sjukvården som det politiska styret i vår Region väljer att lägga sina besparingar.

Det leder till att sörmlänningen får allt svårare att komma i kontakt med sin vårdcentral, vårdplatserna blir färre och man kommer att få åka allt längre för att träffa en läkare. Läget för medarbetarna blir mer pressar och vi ser hur fler väljer att söka sig till nya arbeten. Samtidigt tar regionen lån för att kunna betala ut löner i december och man planerar att skjuta upp skulden från 2023 på kommande generationer. Istället för att ta tag i problemen här och nu.

Vi socialdemokrater ser en annan väg. Därför presenterade vi en budget som innebär att vi kan behålla medarbetare i vården och säkra tillgängligheten för våra patienter. Vår budget föreslår inga stängningar av vårdcentraler. Däremot får andra verksamheter tillfälligt stå tillbaka.

Vi tar oss an de tuffa utmaningarna här och nu, bland annat genom den resultatutjämningsreserv på närmre 1 miljard som vi byggt upp under tidigare år, men också genom att göra det som faktiskt krävs. Genom tuffa prioriteringar och ett tydligt fokus på vården för varje sörmlänning.