Vi blir uppriktigt ledsna över den nedlåtande tonen

Kommunhuset i Strängnäs. Arkivbild.

Kommunhuset i Strängnäs. Arkivbild.

Foto: Albin Persson

Strängnäs2024-03-06 04:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på debattinlägget ”Lokalpartiets och Kristdemokraternas märkliga hittepå”, undertecknat av Thord Modin (S), ordförande i socialnämnden i Strängnäs, och nämndens vice ordförande Thore Berggren (M), publicerat 22 februari.

Vi som förtroendevalda politiker blir uppriktigt ledsna över den nedlåtande tonen i ”hittepå”. 

Vårt uppdrag är att värna kommuninvånarna och deras skattepengar. Då förväntar vi oss ett respektfullt bemötande från Socialnämndens högsta representanter, ordförande (S) och vice ordförande (M), när vi gör det jobbet vi ska göra – nämligen att kritiskt se på beslut som ska fattas och protestera när vi ser något som inte ser bra ut eller att vi fått undermåliga beslutsunderlag. Allt för att säkerställa att rätt och bra beslut fattas. 

Dessutom står det så här under rubriken Ekonomi och Mål i Verksamhetsplan 2023-2025 för Socialnämnden, sid 4: ”Tillsammans utmanar vi rådande arbetssätt och strukturer. Vi använder våra resurser effektivt och ekonomin är långsiktigt hållbar för dagens och kommande generationer.”

Det är det som alla i nämnden ska arbeta efter. 

Om du som privatanställd i ett företag tecknar ett avtal med en höjning på priset på en vara med 40 procent mot var marknadspriset ligger, gäller det att konkret kunna visa hur man kommit fram till det beslutet. Allt skulle synas i sömmarna. 

Varför ska inte vi vara lika noggranna och aktsamma med skattebetalarnas pengar? Ledningen i Socialnämnden borde vara de som starkast beivrade detta.

Vi hoppas verkligen att det är sista gången vi får erfara den här typen av härskarteknik från dem som ska värna arbetsmiljön i Socialnämnden. 

Vårt arbete med att driva politik, granska och kritisera där vi tycker det krävs, kommer att fortsätta på ett sakligt och respektfullt sätt.

För att citera Michelle Obama: ”When they go low, We go high!