Kommunen går bakom ryggen på medborgarna

Planen är att parken ska bli "mer attraktiv, levande, tillgänglig och trygg, över året och dygnet", enligt kommunens sajt.

Planen är att parken ska bli "mer attraktiv, levande, tillgänglig och trygg, över året och dygnet", enligt kommunens sajt.

Foto: Albin Persson

Torshälla2024-07-27 05:12
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vid ett besök på biblioteket i Torshälla, mitt i semestern, upptäckte jag av en händelse ett anslag riktat till "parkfantaster". 

Det handlade om att kommunen "vill samla in allmänhetens synpunkter och tankar om Holmbergsparken, vilka är värdefulla i utvecklingsarbetet". 

SYNPUNKTERNA MÅSTE VARA INSKICKADE FÖRE 31/7.

Om det då är så viktigt varför finns det då endast ett par QR-koder för att kunna lämna sina synpunkter? Jo, förmodligen därför att man inte vill ha in så många synpunkter! De flesta har ju semester eller är bortresta och kan inte ta del av informationen och skicka in synpunkter.

Då infinner sig en tanke: Finns det en möjlighet att detta är ett avsiktligt agerande från Kommunledningens sida, att fatta beslut utan att medborgarna är medvetna om vad som sker? Om så är fallet så är det ett synnerligen allvarligt brott mot allt vad demokrati heter.

Upptäckte lite senare, efter att rotat djupt på kommunens hemsida, att samma förutsättningar är aktuella för att komma med synpunkter när det gäller utvecklingen av Eskilstuna centrum.

31/7 FÖR ATT INKOMMA MED SYNPUNKTER.