20 nya jobb till nytt lager i logistikparken

20 nya jobb skapas när e-handelsföretaget Kitchentime bygger sitt nya lager i Eskilstuna logistikpark.

‒Eskilstuna har en bra strategisk position med bra förbindelser, säger företagets vd Joel Falck.

24 januari 2017 13:10

Kitchentime är ett snabbt växande e-handelsbolag som grundades av Uppsalaborna Joel Falck och Anton Malmberg 2013. Inriktningen är försäljning av köksredskap och under 2016 omsatte företaget över 100 miljoner kronor. Kitchentime kommer att hyra en lokal på 5000 kvadratmeter i den huskropp som fastighetsföretaget Bockasjö just nu bygger åt Sportamore i Eskilstuna logistikpark. Satsningen inkluderar en investering på 30 miljoner kronor i det automatiserade lagersystemet Autostore. Beräknad tid för inflyttning är under sommaren 2017.

‒Vi räknar med att behöva rekrytera ungefär 20 personer till det nya lagret under året, säger Joel Falck.

Företagets nuvarande lager ligger i Rosersberg i Sigtuna kommun och är ett så kallat tredjepartslager där verksamheten inte sker i Kitchentimes egen regi. Att det finns god tillgång på arbetskraft i Eskilstuna har varit en nyckelfaktor i valet av etableringsort

‒Jag ser fördelar med att flytta från Stockholmsregionen. För oss med försäljning över hela Norden blir Eskilstuna en bra knytpunkt som har närhet till huvudkontoret i Uppsala. Det händer mycket spännande saker i logistikparken och kommunen har visat en väldigt god vilja i diskussionerna, säger han.

Kitchentime har ambitionen att bli Nordens största köksbutik på nätet. De senaste åren har webbutiker öppnats i Finland, Norge och Danmark. För att bredda verksamheten köpte man hösten 2016 e-handelsbolaget Confident Living som specialiserat sig på möbler och heminredning.

‒Det var ett stort steg. Vi vill bygga en grupp inom e-handeln som säljer produkter för hela hemmet.

De kraftiga satsningarna som bolaget hittills gjorts har ännu inte resulterat i någon vinst.

‒Vi har tagit en del förluster och investerat i stor skala. Vi räknar med att den här investeringen ganska snabbt tar oss mot lönsamhet. Vi ska kunna visa svarta siffror inom en tolvmånadersperiod från och med nu.

Vid sidan av de bägge grundarna finns ett antal investerare som backar upp företaget finansiellt. Hit hör det norska fondbolaget Verdane samt ett antal privatpersoner.

Här ligger Eskilstuna Logistikpark:

[map type="google-maps" lat="59.348549099999985" long="16.708487800000057" zoom="21" view_type="roadmap" marker="true"]

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Skärlund