30 miljoner kronor till forskningsprojekt

Forskning inom innovationsledning och inbyggda system på Mälardalens högskola har tagit hem finansiering från bland annat KK-stiftelsen. Stiftelsen har beviljat fyra nya forskningsprojekt nära 15 miljoner kronor. Totalt med andra finansiärer blir forskningssatsningen det dubbla - 30 miljoner kronor.

20 december 2011 12:14

Det går att utläsa ur ett pressmeddelande på MDH:s hemsida och som även ligger inlagt i sin helhet på annan plats på denna sajt.
Det är ett innovationsledningsprojekt tillsammans med samarbetsföretagen Ericsson och ABB som har beviljats 4,6 miljoner kronor från KK-stiftelsen.
Ett projekt som MDH driver tillsammans med Enea och Ericsson handlar om att ta fram nya tekniker för flerkärniga moderna datorer och fick nära 4,5 miljoner kronor.

"Funktions- och exekveringsmodeller i moderna mjukvaruarkitekturer" beviljas cirka 4,2 miljoner kronor och Visionbaserad robot för undervattensminröjningsrum som drivs med SAAB Dynamics AB tilldelades 1,5 miljoner kronor. Projektet handlar om att ta fram ett bättre och säkrare system för miljösanering av sjöar och hav genom att använda undervattensrobotar.
De samverkade företagen i Mälardalens högskolas forskningsprojekt, Ericsson, ABB, Enea, Arcticus, Volvo CE och VARUM, bidrar med lika mycket pengar som KK-stiftelsen, så den totala forskningssatsningen är 30 miljoner kronor.
Samtliga forskningsprojekt startar under nästa år. Tre av dem sker inom inbyggda system och ett sker inom innovationsledning.
KK-stiftelsen står för stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling.
KK-stiftelsen delade ut nära 60 miljoner kronor till forskning med näringslivet och Mälardalens högskola fick den högsta tilldelningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa