Allt fler startar eget

Nyföretagandet ökar både i Eskilstuna och Strängnäs, både om man ser till årets två första månader och under förra året. 2011 var nämligen ett riktigt nyföretagarår. En av dem som startade i Eskilstuna under 2011 är Jeanette Granberg – och hon är nöjd.

13 mars 2012 10:00

Förra året registrerades 514 nya företag i Eskilstuna, vilket är en ökning från året innan då det startades 461 företag. Även i Strängnäs ökade det: 258 företag startades här förra året jämfört med 244 under 2010.
Jeanette Granberg driver företaget Projektbyrån och har som affärsidé att frigöra tid till sina kunder så de kan koncentrera sig på sin kärnverksamhet. Som extra skjuts gick hon Munktell Business School och var den av de 16 deltagarna som ”vann”. De skulle presentera företagsidén muntligt för en jury som också granskade affärsplanen.
-Affärsplanen stärker mig när jag gör offerter och planerar min verksamhet, säger hon.
Så här efter ett år är Jeanette Granberg nöjd över att hon vågade ta steget. Ekonomiskt går det bra och hon får styra sin egen tid.
-Jag får göra det jag vill och har passion för – att hjälpa andra.
Fotnot: Läs mer om Jeanette Granberg och nyföretagande i tisdagens Eskilstuna-Kuriren. Och om Lena Crafoord som startat företaget Veterankraft i Strengnäs Tidning (se en kortversion på affarsliv.biz/ekuriren.se).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!