Ny ägare tar över X-ponent inredningar

X-ponent inredningar ser till att det är ordning och reda i verkstaden. Nu har Eskilstuna företaget fått en ny ägare i Daniel Jacobsson som tidigare var vd för Fuji Autotech.

8 december 2012 06:00

För Ewert Johansson har god ordning blivit en god affärsidé. X-ponent säljer verktygstavlor där alla upptänkliga verktyg kan hängas dit på någon av de över 200 krokar som finns i sortimentet.

Nu har han dock passerat pensionsstrecket och sålt företaget till en ny kraft som ska ta företaget in i framtiden. Köparen är Daniel Jacobsson som nu för första gången i sin karriär blir egenföretagare.

- Det känns väldigt spännande att få skapa något själv. Som ägare får jag hela ansvaret och hela friheten. Det hade jag inte som vd, säger han.

Johanson och Jacobsson är bekanta med varandra sedan tidigare och ingår båda i olika näringslivskonstellationer i Eskilstuna. Ewert Johansson ska vara kvar i företaget en tid innan han tänker ägna sig åt den skogsfastighet han har i Hälsingland.

- Självklart känns det bra att överlåta företaget till en person jag vet har rätt kompetens och känner för produkten, säger Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa