Han blir vd för Sörmlands media

Sörmlands media har fått en ny vd. Det blir Jimmie Näslund, nuvarande chefredaktör och ansvarig utgivare på Örnsköldsviks allehanda, som tar över efter Sören Axelsson.

12 maj 2015 10:06

Sörmlands media bildades för snart ett år sedan för att samla Eskilstuna-Kurirens alla publicistiska bolag. Hittills har Eskilstuna-Kurirens vd Sören Axelsson även axlat den rollen i Sörmlands media. Men nu har en ny vd utsetts. Det blir 36-årige Jimmie Näslund som får driva bolaget vidare in i nästa fas.

Jimmie Näslund kommer närmast från rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för Örnsköldsviks allehanda (ÖA), och har under sin karriär arbetat i många olika positioner på tidningen. Han har varit reporter och drivit flera redaktionella projekt.

Han har även studerat en tvåårig mastersutbildning på Handelshögskolan i Stockholm på distans, och har genom den fått en mastersexamen i företagsekonomi med inriktning på strategi- och marknadsfrågor.

– Det ska bli mycket spännande att få ta mig an ett uppdrag som ger mig möjligheten att ansvara för bygget av ett modernt medieföretag från grunden, och detta på en mycket spännande och dynamisk marknad, säger Jimmie Näslund i en kommentar.

– Jag är glad att vi lyckas knyta en ung, men samtidigt erfaren och välutbildad, person som tillsammans med huvudredaktör PeO Wärring kan ta vår koncern djupare in i det föränderliga medielandskapet, säger Sören Axelsson, koncernchef i Sörmlands media.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa