Sigma fortsätter att nyanställa

Sigma Industry East Norths satsning på life science gav resultat direkt. Teknikkonsultbolaget har tagit hem en första order värd 1,5 miljoner kronor från läkemedelsindustrin.

6 maj 2016 05:03

– Uppdraget omfattar projektledning och koordinering i ett produktionsprojekt mot en mycket framgångsrik kund inom läkemedelsindustrin i Mälardalen, säger Johan Karlsson, regionchef på Sigma Industry East North.

Sigma Industry East North i Eskilstuna har teknikkonsulter inom produktutveckling, projektledning och produktionsteknik. Konsulterna är placerade ute hos kunderna eller på Sigmas kontor.

– Våra kunder finns främst inom fordons och verkstadsindustrin. Sedan har vi siktat på att komma in på läkemedel och nu har vi fått vår första stora order mot läkemedelsindustrin, säger Johan Karlsson.

Sigma Industry East North har nyligen även fått två stora uppdrag som gäller produktutveckling inom fordonsindustrin.

Det ena handlar om konstruktion av formgods i plast mot karosskomponenter åt en väl etablerad fordonskund i Mälardalen.

Det andra uppdraget innefattar utveckling av bränslesystem och kommer att utföras i utvecklingsmiljön på Sigmas eget kontor på Munktellstorget i Eskilstuna.

– Det innebär både en utmaning och en möjlighet att vi får mer förfrågningar om att lyfta hem jobben. Vi vill ju det, men det är också en utmaning att se till att ha alla rutiner på plats. Dessutom gäller det att ha personer som är duktiga och vana att jobba med den typen av projekt.

De nya uppdragen ger företaget en utökad orderstock på cirka 3,5 miljoner kronor på årsbasis. Den totala orderstocken uppgår till ca 32 miljoner kronor för verksamheten i Eskilstuna.

– Jag tror att en framgångsfaktor är att vi har fått tag i väldigt duktiga medarbetare. Sedan ser vi vissa positiva signaler inom fordonsindustrin och life science. Det finns efterfrågan på vissa kompetenser, säger Johan Karlsson och fortsätter:

– Vi kommer fortsätta att utöka vår lokala kompetenta personalstyrka för att kunna ta hand om det utökade behovet.

Teknikkonsultbolaget Sigma Industry East North etablerade sig i Eskilstuna 2014. Företaget har i dag 23 anställda på orten. Enligt Johan Karlsson kommer företaget att under 2016 anställa ytterligare ca tio personer.

– Det är kul att vi är i fortsatt behov av duktiga ingenjörer. Det har blivit en stående punkt för verksamhetens positiva utveckling.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joachim Sorbe