Många jobb att söka på rekryteringsmässa

På tisdag kommer det att finnas över 150 jobb att söka på en rekryteringsmässa i Eskilstuna.– Alla som vill ha ett arbete är hjärtligt välkomna, säger arrangören Maria Jokela.

4 juni 2016 05:00

Rekryteringsmässan kallas "Jobbtorget" och håller öppet för allmänheten mellan klockan 10 och 12 på tisdag. Den arrangeras av det privata utbildnings- och rekryteringsföretaget Work for you.

– Det är högtryck nu inför sommaren och höstperioden för alla företag. Vi försöker samverka tillsammans med företag och rekryteringsföretag för att kunna få ut människor i arbete, säger Anna Berglund som är platschef för Sörmland på Work for you.

Mässan äger rum i byggnaden som tidigare var Folkets hus på Kriebsensgatan 5. Vid mässan kommer sex bemanningsföretag att medverka.

– Det är ett otroligt högt tryck nu på bemanningsföretagen. Det är svårt att hitta rätt arbetskraft. De arbetar i sin tur väldigt mycket kring sina kravprofiler för att kunna tillsätta arbeten, säger samordnaren Maria Jokela som arbetar med stöd och matchning på Work for you.

Det kommer att finnas 155 arbeten inom cirka 15 olika yrkesområden att söka på mässan. Vissa arbeten kräver inte avslutade gymnasiestudier, medan andra kräver en högskoleexamen. Både unga och gamla arbetssökande är välkomna. Exempel på jobb som finns att söka är betongarbetare och kassabiträden.

– Det är också ett otroligt tryck på truckförare just nu. Sedan har vi svetsare, kranförare, byggnadsingenjörer och löneadministratörer, säger Maria Jokela.

De medverkande bemanningsföretagen är Uniflex, Adecco, Aditro Logistics, Proffice, Arena Personal och Montico.

När Work for you anordnade en jobb- och utbildningsmässa i Gallerian i november förra året hade man fler än 2 000 besökare. Arrangören hoppas på minst lika många besökare vid tisdagens mässa.

– Det är bara att komma. Man bör vara förberedd och ha med sig sina ansökningshandlingar. Cirka 70 procent av de här arbetena är det anställning på relativt omgående, säger Maria Jokela.

Work for you har funnits i Eskilstuna sedan 2010. Företaget är verksamt inom rehabiliterig, integration och jobbförmedling. I våras flyttade det in i de ombyggda och nyrenoverade lokalerna på Kriebsensgatan.

– Vårt huvudmål och syfte är att få ut människor i arbete på olika sätt, säger Anna Berglund.

I lokalerna huserar även dotterbolaget Infokomp som bedriver utbildning i svenska för invandrare, SFI.

Det är tänkt att Jobbtorget ska bli ett återkommande arrangemang. Det kan enligt Maria Jokela komma att anordnas uppåt fyra träffar per år beroende på behovet.

– Beställningarna som kommer in till oss med önskemål om rekryteringshjälp har bidragit till att vi har tänkt att vi skapar en arena för att samla arbetsgivare och arbetssökande så att de får träffas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!