Vi öppnar upp – kom in å festa med oss

Chefredaktör Eva Burman skriver om post-pest. "Nu blir det orgier och sprit om vi ska tro sociala medier."

Chefredaktör Eva Burman

Chefredaktör Eva Burman

Foto: Mikael Andersson

Krönika2021-09-29 04:45
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

"När pesten var över på medeltiden firade man det med orgier och sprit. Nån som hört hur det blir denna gång?". Du kanske har läst citatet som delas flitigt i sociala medier. Det har i allafall roat många. Och ja gud vad vi längtat efter detta. Alltså post pest, hur det blir med orgier och sprit låter vi vara osagt. Det kanske blir något att skriva om i spalterna framöver.

Väck är i allafall publikbegränsningar och avstånd. I dag slår samhället upp portarna igen. 

Det gör även Sörmlands Medias nyhetssajter ekuriren, ST, kkuriren och SN. Vi vill fira återgången till det nya normala genom att öppna sajterna, för alla, men även för icke-prenumeranter. 

Vi bjuder in dig att testa vårt innehåll under ett dygn och därmed ta del av allt som händer i ditt närområde. 

Då hinner du upptäcka alla nyheter du får del av som prenumerant. Du kan läsa nyhetsflödet på sajten eller i nyhetsappen Bas Digital. Eller testa den oslagbara överblicken som vår e-tidning erbjuder i Premium Digital. Där kan du läsa den redigerade papperstidningen, eller lyssna på den, med digitalt. 

I Premium Digital hittar du även alla de livesända matcherna som vi visar på sajten. Vi sänder flera lokala fotbollsmatcher från division 1 och 2 på dam- respektive herrsidan. Men även speedway, padel och handboll.

Och som prenumerant på en av tidningarna inom Sörmlands Media, får du de andra tre nyhetssajterna gratis, på köpet.

Så häng med oss i dag när det vankas folkfest, vilket vi givetvis kommer rapportera om. Många affärer och restauranger kommer bjuda på överraskningar. Flera stora sportevent är på ingång. Liksom livekonserter och dans på krogen. 

Och redan i kväll sänder vi hel en del livesport. 

Och du, gillar du det du läser och ser? Ge oss en reaktion. Dagen till ära inför vi även möjlighet för dig att reagera på våra artiklar på nätet. Med emojier. Alltså såna där glada eller arga gubbar. Så vill du ge oss en tumme upp, en glad eller arg gubbe i dag. Kör på bara. Visa vad du tycker om den här krönikan till att börja med!