Men vi är ganska många som väntar spänt på resultatet, kanske minst lika mycket när det gäller valdeltagandet som det politiska utfallet.
Nog vore det fint om det visar sig att fler tagit chansen att tala om vilken roll de tycket att Sverige skall spela i vår närmaste omvärld – och vilka som skall föra vår talan i EU:s enda folkvalda församling.
Det borde dessutom vara en logisk följd av att svenskarna blir alltmer positiva till EU-medlemskapet, enligt den stora europeiska enkäten som görs två gången om året. Vi lär vara Europas nionde mest EU-glada land just nu!
Så låter det inte alltid i debatten inför valet. Det vanligaste skälet att inte rösta tycks vara "jag har inte fått tillräckligt med information, tätt följt av dem som ser valskolk som en protest mot allt som EU lägger sig i, särskilt snuset.
Det är märkligt hur seglivat det där med snuset är, trots att svenskarnas rätt att snusa aldrig varit hotad. Vad det handlar om är att resten av Europa inte vill ha det, och det kan jag ha full förståelse för. Snuset är å andra sidan den enda drogpolitiska fråga som Sverige drivit offensivt under den här mandatperioden.
Handelsministern Ewa Björling hade gett sig katten på att européerna skulle börja snusa och tog upp kampen för att få bort undantaget för snus i frihandelsreglerna. Det var visserligen idiotiskt och lite pinsamt, men det var frejdigt och offensivt.
En sådan initiativkraft skulle jag – både från regeringen och från våra EU-parlamentariker – önska på fler drogpolitiska områden, till exempel de sanslösa kvoterna för privat införsel av alkohol. Är det rimligt att fri rörlighet över gränserna ska innebära att en privatperson får ta med sig praktiskt taget hur mycket sprit som helst, när vi vet att mycket säljs vidare illegalt? Förra året röstade faktiskt EU-parlamentet för en halvering av införselkvoterna, men för att det skall hända något krävs också att regeringen driver på i ministerrådet.
En annan fråga som jag tror att det går att få gehör för i resten av Europa är alkoholreklamen. Vem behöver egentligen alkoholreklam, utom möjligen dagspressen för annonsintäkternas skull? När allt fler länder oroar sig för alkoholkonsumtion och folkhälsa borde man inse det orimliga i att medlemsländerna skall vara skyldiga att tillåta reklamen. Den parlamentariker som vill ta upp den tråden skall få mitt kryss.
Det finns en hel del ogjort i EU när det gäller att gå på offensiven kring droger, men också en hel del att försvara, bland annat en restriktiv narkotikapolitik. Det är en minst lika viktig uppgift för de 20 svenskar som vi skall välja ut på söndag.
Maj-Lis Lööw är tidigare statsråd (S) och verksam inom nykterhetsrörelsen.