Många har säkert sett den danska reklamfilmen. Innan godiset delades mellan de båda hade de hjälpts åt att städa upp i ett rum. Det barn så naturligt verkar förstå tycks däremot dela oss vuxna i två läger. Men det är ingalunda kvinnor mot män.
Istället är det den misogyna grupp som nu, i denna frihetens tidevarv, blir allt skränigare i debatten. Många är det som vill att kvinnan ska förpassas tillbaka till hem, spis och barnsäng, så även bland våra partier på högerkanten.
Och det här slår mig som så ologiskt och olustigt på samma gång.
För samma grupp misogyna gaphalsar som huserar i sociala medier är lika hätska i sina angrepp på invandrare som de menar våldtar "våra svenska kvinnor". Samma gaphalsar som vill värna "de svenska kvinnorna", vill samtidigt begränsa dessa svenska kvinnors fri- och rättigheter och kallar dem som tar plats för batikhäxor och horor. Dessa gaphalsarna tycker att kvinnan ska hålla käften. Gör hon inte det ska hon hotas med sexualiserat våld. Och gruppen växer.
Och även om Sverige är ett av världens mest jämställda länder har vi fortfarande en bit kvar.
Kvinnor tjänar fortfarande 4000 kronor mindre än män varje månad. Det motsvarar 11,3% mindre i lön i snitt. Bara 6% av våra börsbolag har kvinnliga vd:ar i toppen. Ynka 5 % av styrelseordföranden är en kvinna.
Vän av ordning invänder då säkert att skillnaderna inte beror på ojämlikhet utan på yrke och kompetens. Men även om man tar hänsyn till skillnader i yrke, sektor, ålder, utbildning och arbetstid återstår en oförklarad skillnad på 4,3 procent. Utanför yrkeslivet känner sig kvinnor mer otrygga utomhus, utsätts oftare för brott i hemmet men också för sexualbrott. De tar större ansvar för sjuka barn, tar ut mer föräldraledighet. De får inte samma kvalitativa vård, de får billigare läkemedel än män.
Listan kan göras hur lång som helst.
Vart vi än ser, finns ojämlikheten omkring oss. Och den är strukturell. Först när vi erkänner det och står upp för jämställdhet på riktigt kan vi göra något åt den. Därför behövs den internationella kvinnodagen. Men den är svår att fira.