Adam Heldring släpper singel från kommande album

Efter flera hundra spelningar både i Sverige och USA drog Adam Heldring sig undan rampljuset. Men musiken tog han aldrig adjö av. På fredagen släpptes hans nya singel "Your / More" och senare i år kommer ett helt album.

1 mars 2019 17:25

– Jag körde stenhårt under ett antal år och behövde ta en paus, säger Adam Heldring, uppväxt i Eskilstuna men numera bosatt i Stockholm.

Ikväll håller han releasefest för nya singeln och passar samtidigt på att hålla konsert på Scalateatern i Stockholm.

Hans senaste, ”True North EP, med indie-hiten ”Bear Town” kom 2010 och åren dessförinnan hade rullat på med bland annat debutalbumet ”Mount Foreverest” som genererade stort intresse både hemma och internationellt. Han nominerades till musikpriset Rockbjörnen och spelade på festivaler i New York, Texas och Brighton.

– Det var hektiskt så jag bestämde mig för att göra annat ett tag.

Han reste en del, till Paris, London och Berlin. Men framförallt fortsatte han med musiken. Men i mindre skala. Skrev nytt och gjorde något enstaka framträdande, som häromåret när Torshälla firade 700 år.

Men nu är han redo att ta nya tag på musikscenen för på fredagen släpptes singeln "You/More", som på lördagen följs upp av en musikvideo. Och senare i år kommer ett helt album.

– Låtarna är redan klara.

Hur skulle du kalla den musik du gör?

– Jag brukar alltid svara indierock. Jag kanske klassas som någon sorts singer/songwriter, men själv tänker jag alltid först på indie.

Berätta om "You/More"!

– Man kan se den som en sorts förklädd kärlekshistoria om vad det kunde ha varit, men hur det sedan blev. Alla som varit med ett tag vet att livet inte alltid blir som det var tänkt och att de flesta bär på någon form av krossad dröm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa