Ät först och titta sen!

6 maj 2019 19:25

För att undgå den pågående pollenexplosionen tillbringade jag den gångna helgen med att titta på andra säsongen av den stjärnspäckade brittiska serien "Delicious" i SVT.

Fyra avsnitt senare inser jag att jag inte bara har hunnit moffa i mig två delikata smörgåsar med parmaskinka och skapat en pastarätt med salsiccia, tomater och fänkål. Min ståtliga basilikaplanta på köksbänken är flintskallig och jag börjar ångra min planerade sommarresa till Umbrien i Italien.

Jag vill nu bara åka till Cornwall eller stå i köket och laga mat.

"Delicious" utspelar sig i ett lyxigt hotell med gourmetrestaurang i grevskapet Cornwall i England. Den yttre handlingen i "Delicious" är högst traditionell. Men den berättas på ett säreget sätt. Allt kretsar kring stjärnkocken Leo (Iain Glen) som driver hotellet tillsammans med sin unga, vackra fru Sam (Emilia Fox). Han är dock otrogen med sin före detta fru Gina (Dawn French), som bor i närheten och vars bästa recept han har stulit. Leo dör redan i första avsnittet, men finns med hela tiden som en sorts ande. Sedan handlar serien om hur Gina och Sam försöker driva hotellet och restaurangen vidare tillsammans och hur deras barn försöker hantera de trassliga familjerelationerna.

Däremellan lagas och äts det mat på ett inspirerande och otroligt sinnligt sätt och kameran panorerar över det gudomligt vackra landskapet med böljande kullar, perennrabatter, klippta häckar och mossbelupna växthus.

Vi har väl alla tagit del av det beskäftiga rådet om att aldrig gå och handla på fastande mage. Då kan vi nämligen drabbas av ohämmad köplust och sug efter det mest förbjudna.

Enligt den principen är det nog säkrast att ladda med ett rejält skrovmål innan man ser "Delicious".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Catarina Nitz