Baskery spelar på Biografbaren

Spanien, Kalifornien och Storbritannien – men på fredag kväll, den 3 maj, är det spelning på Biografbaren i Eskilstuna som gäller för Baskery.

30 april 2019 08:15

Systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson släppte sitt första album, "Fall Among Thieves" 2008, inspirerade av country och blues.

Bandet själva beskriver dock oftast sin musik med uttryck som "killbilly", "banjopunk" och "mud-country", med distad slide-banjo, kontrabas, akustisk gitarr, tre-stämmig sång och trummor.

De har åkt på turné med självaste Robbie Williams men drar just nu Norden runt, från Odense till Näsåker med säreget sound och ostoppbar energi.

Baskery har tillbringat flertalet år på turnerande fot i USA och jämförts med allt från Fleetwood Mac till First Aid Kit, Black Keys och Led Zeppelin. Sättningen är Greta Bondesson, 6-strängad banjo, sång och trummor, Stella Bondesson, kontrabas och sång, samt Sunniva Bondesson akustisk och elektrisk gitarr plus sång.

Trion har rötterna i norr. I Båtskärsnäs, pappas hemby, tillbringade de tre systrarna sommar och vinterloven. Bandamnet Baskery kommer sig av att Båtskärsnäs i folkmun kallas "Baskeri".

Baskery bildades 2006 som en fortstättning på rockabillybandet Slaptones som de hade med sin pappa Jan-Åke Bondesson på trummor.

I samband med den pågående Sverigeturnén har trion gett ut singeln "Hard on you", tagen från deras studioalbum "Coyote & sirens", som kom ut förra året.

Biljetter på tickster.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Axelsson