Det är teaterföreningen Sigurd som sätter upp Charles Dickens gamla "En julsaga", ursprungligen skriven 1843 med originaltiteln "A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost-Story of Christmas".

Vid premiären förra helgen var det fullsatt och slutsålt och föreningens ordförande Camilla Rosendrake säger att det lutar åt samma håll till de två sista föreställningarna som ges lördag  respektive söndag eftermiddag.

–  Det är en spännande historia med många bottnar. Den handlar ju inte bara om julen utan också om livets orättvisor och hur de kan hanteras. Man kan säga att sens moralen är att alla har möjlighet att förändras om bara viljan finns, säger Camilla Rosendrake.

Artikelbild

| Totalt medverkar 19 av teaterföreningen Sigurds medlemmar i föreställningen.

I centrum står gamle snåljåpen Ebenezer Scrooge. Han är en sur och vresig man som driver en lånefirma och mest tänker på pengar. Men en kväll straxt före jul får Scrooge oväntat besök och ett skrämmande besked:  om han inte ändrar sitt beteende kommer han inte att få någon ro i livet efter detta. 

Därefter dröjer det inte förrän det ena spöket efter det andra rullar in. Scrooge blir så uppskrämd att han på allvar börjar fundera över om det ändå inte kanske är dags att försöka leva på ett nytt och mera generöst sätt.

Teaterföreningen Sigurd vill med sin pjäs leverera både julstämning och en och annan rysning utmed ryggraden. Texten har omarbetats av Jenny Lantz och för regin svarar Henrik Backman. 

Totalt medverkar 19 av föreningens medlemmar på scenen. 

Biljetter på nortic.se