En knallröd elbas, ett turkosblått knappdragspel, blänkande trumpeter och välstämda fioler - det är några av de instrument som årets Kurirenstipendiater spelar på när musikskolan ordnar julkonsert i Stålforsskolans aula i samband med stipendieutdelningen. 

Alla 13 går i årskurs tre på gymnasiet. Att just det här gänget prisas beror på att de har utsetts av sina pedagoger på musikskolan för att de under sin tid som elever utvecklat sina begåvningar, övat och gett allt under konserter och  tagit stort ansvar i olika ensembler och orkestrar. De har också spritt glädje, skapat egen musik och varit fina förebilder för musikskolans yngre elever.

Till varje stipendium, som består av ära, diplom och en summa pengar, följer en motiveringar som är en fröjd att ta del av.  Det är violinisten Arvid Heikinniemi som nu är  konsertmästare i Ungdomssymfonin. August Wiking, som enligt sina pedagoger spelar på sin kontrabas med briljans och klarinettisten Elvira Modin som med sin klarinett är en stöttepelare i Eskilstunagardet och Ungdomssymfonin och även engagerad i musikskolans sång- och körverksamhet. 

Artikelbild

| Stipendiaterna bjöd publiken på fyra låtar i olika genrer, allt från traditionell kletzmer till en egenkomponerad låt.

Ida-Li Magnusson spelar fiol och  sjunger och är också en väldigt kreativ musikelev som skriver egna låtar. Jonathan Kalinsky spelar elgitarr, skriver låtar och medverkar i funkbandet Plainview.

Magdalena Björk spelar trumpet och har bland annat varit fanfarspelare i Stadshuset. 

Samuel Enerbranth har ett musikaliskt öra och fallenhet för att improvisera på både piano och keyboards. Han tar ansvar i ensembler och får det att låta bra. Sångaren och trumpetaren Samuel Eriksson är mångsidig, och  medverkar i både storband och körer.

Sebastian Jokela har utvecklats långt som slagverkare och basisten Simon Kratz har också kommit mycket långt som musiker och spelar elbas så det verkligen svänger. 

Vera Lundkvist spelar tvärflöjt och har redan tagit en plats i Eskilstuna symfoniorkester. 

Wiktor Molander är en gitarrelev som brinner för musiken och som alltid ställer upp och bland annat spelar i folkmusikgruppen Galdra.

Zofia Marjerczyk spelar dragspel och sjunger och har lätt att ta till sig olika musikstilar vilket gör att hon har en stor bredd som musiker. 

Eskilstuna-Kurirens musik- och kulturskolestipendium delas ut årligen till elever vid kulturskolorna i Eskilstuna, Flen och Strängnäs.