Flera fester ersätter stadsfestival i Strängnäs

2016–2018 anordnades en tre dagar lång stadsfestival mitt i sommaren i centrala Strängnäs. Men så blir inte fallet i år. "Vi väljer att sprida ut evenemangen i stället", säger Pernilla Eklund i centrumföreningen Mitt Strängnäs.

14 maj 2019 09:35

Högsäsongen startar kommande lördag, den 18 maj. Parallellt med bland annat Kultur 19, Allsvenskan i segling och invigningen av Kungstornet arrangerar Mitt Strängnäs Vårmarknad på Gyllenhjelmstorget.

På nationaldagen den 6 juni kommer traktens föreningar att uppmärksammas. Också det sker mitt i stan.

– Vi fyller ut tiden mellan firandet i Ugglans park och Vasaspelens premiärföreställning, vi vill visa det stora utbudet som finns här, berättar Pernilla Eklund som tillägger att butikerna i centrum också kommer att hålla öppet.

Den 29 juni vankas åter ett digert program i stiftsstaden.

Som vi tidigare berättat anordnas ett sommarparty i Gula rosornas företagsby. Men även nere på stan blir det program i massor.

– Vi satsar på kultur och historia, berättar Pernilla Eklund.

Det vankas årspremiär för guidade turer, liksom visningar av Grassagården och väderkvarnen. Men höjdpunkten, enligt Pernilla Eklund, blir en operakonsert framåt kvällskvisten.

Vi kan kalla det för favorit i repris eftersom tenoren Mats Carlsson, bördig från kommunen, och sopranen Charlotta Huldt uppträder på Gyllenhjelmstorget.

– Det gjorde de även 2017 och 2018 under festivalen. Ett mycket uppskattat, och kostnadsfritt, inslag som jag vet varit efterfrågat, säger Pernilla Eklund.

6 juli arrangeras fordon i rörelse, där bilar av äldre modell cruisar i centrum och ute vid Arsenalen.

– Det är ett samarbete mellan oss och Arsenalen.

Programmet avslutas med en konsert där Kent Lindén och hans band Jonas Hofer & The Boppin' Cats spelar i Ugglans park.

– Det händer saker i stan nästan varje helg förutom under semesterveckorna i juli, betonar Pernilla Eklund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Kilström